Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΣΤ6. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ_ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΠΟΧΗ

Κάλεσμα αποχής από τις ηλεκτρονικές εκλογές

 

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

           Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ κατέθεσε το ψηφοδέλτιο, για την συμμετοχή της στις εκλογές για το ΠΥΣΔΕ Λευκάδας (με υποψήφιους τους Χόρτη Σωτήρη και Βλάχο Ηλία), με βάση το έγγραφο: Αρ. Πρωτ.: Φ.350 / 33 / 124050 / Ε318 - 9 - 2020 με  θέμα: «Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης». 

           Στο έγγραφο αυτό καθοριζόταν πλήρως η εκλογική διαδικασία από την κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι και την ανάδειξη των αιρετών. Το έγγραφο αυτό προέβλεπε ρητά: ότι oι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών Υ.Σ,  θα διεξαχθούν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 και η εκλογή γίνεται ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής, η διαλογή των ψηφοδελτίων από αυτή κλπ. 

          Στη συνέχεια το Υπουργείο και αφού πρώτα κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2003 (Α΄1),  άλλαξε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών με τροπολογία που κατέθεσε στο νόμο στο άρθρο 22 του Ν. 4728 (ΦΕΚ Α' 186/29-09-2020) και με αναδρομική μάλιστα ισχύ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ να συμμετέχουμε ως υποψήφιοι σε μια εκλογική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί με ένα νομοθετικό πλαίσιο διαφορετικό από αυτό που ίσχυε όταν υποβάλλαμε την υποψηφιότητα μας. Μετά την ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ με την οποία υποβάλλαμε υποψηφιότητα καταθέσαμε αίτηση ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ του συνδυασμού  που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει δεκτό από την Υπουργού η οποία  σύμφωνα με δημοσιεύματα απαγορεύει την απόσυρση των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν με άλλα νομοθετικά δεδομένα για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών! 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στις εκλογές που γίνονται με το ζόρι και χωρίς την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρατάξεων και με ορισμό συναδέλφων ως μέλη  εφορευτικής επιτροπής χωρίς τη θέληση τους . Η αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία είναι ψήφος στην ενότητα του κλάδου, είναι ψήφος στην συλλογική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών. Με την αποχή υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες του κλάδου, την ύπαρξη των σωματείων μας, το δημόσιο σχολείο και τους εαυτούς μας. 

 

 

 

.

 

Λευκάδα, 1 Νοεμβρίου 2020

 

Blog:  akk-lefkadas.blogspot.com    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου