Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Δήλωση απόσυρσης του συνδυασμού από τις ηλεκτρονικές εκλογές για το ΠΥΣΔΕ

ΣΤ.5  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (16 Οκτωβρίου 2020) 

 

Δήλωση απόσυρσης του συνδυασμού

 

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Έπειτα από την αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στη διενέργεια των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, σύμφωνα με την τελευταία τροπολογία που ψήφισε, και παρά την ομόφωνα εκφρασμένη αντίθεση της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Λευκάδας, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝαποσύρει το ψηφοδέλτιο της από τις εκλογές για ΠΥΣΔΕ, με την διαδικασία που θα ορίσει η ΕΛΜΕ Λευκάδας, στην οποία και θέτει από σήμερα  τη Δήλωση απόσυρσης του συνδυασμού της,  καθώς και τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφίων του συνδυασμού της.

            Απέναντι στην αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ η απάντηση του μαχόμενου εκπαιδευτικού δεν μπορεί να είναι άλλη από την καθολική συσπείρωση και αντίσταση μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ).

            Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απέχουν από την ψηφοφορία και την εφορευτική επιτροπή (αν οριστούν), ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μην νομιμοποιήσει τη διαδικασία αυτή που αποτελεί επίθεση της κυβέρνησης στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα ξεκινώντας από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου, και στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες  και τη λειτουργία των σωματείων.  

            Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, συνεχίζει την πορεία της για την υπεράσπιση του Δωρεάν Δημόσιου Σχολείου και των ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  των συναδέλφων, σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη (2002), όπως έπραττε όλα αυτά τα χρόνια στους εκπαιδευτικούς αγώνες, με τους εκπροσώπους της στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας και τους αιρετούς της στο ΠΥΣΔΕ.

 

 

Λευκάδα, 16 Οκτωβρίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου