Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΣΤ2. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ _ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΣΤ.2  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (8 Οκτωβρίου 2020)

 

 

Τοποθέτηση συναδέλφων σε λειτουργικά κενά.

 

 

 

 

      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

         Στις 11  Αυγούστου 2020 με το Ε7 ενημερωτικό μας δελτίο σας κοινοποιήσαμε την θέση μας σχετικά με την ανακοίνωση για την δήλωση προτίμησης για προσωρινή τοποθέτηση, την κάλυψη των αναγκών Διεύθυνσης Δ.Ε Λευκάδας και για απόσπαση εντός περιοχής μετάθεσης Λευκάδας που είχε εκδώσει η ΔΔΕ Λευκάδας, με την οποία ζητούσαμε:

            Tον Σεπτέμβριο μετά το άνοιγμα των σχολείων και τις συνεδριάσεις των συλλόγων από τις οποίες θα προκύψουν τα λειτουργικά κενά ή πλεονάσματα:

          α.  να κληθούν οι συνάδελφοι που δεν υπέβαλαν αίτηση μέχρι και τις 13 Αυγούστου να υποβάλουν,

          β. όσοι συνάδελφοι υπέβαλαν αίτηση μέχρι και τις 13 Αυγούστου να μπορούν να την τροποποιήσουν.

          γ. Όλες οι αιτήσεις να εξεταστούν το Σεπτέμβριο  συνολικά.

 

       Μετά την ανάληψη υπηρεσίας από τον νέο Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης τον ενημερώσαμε σχετικά  (ΣΤ.1.  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (29 Αυγούστου 2020)) και ζητήσαμε να ακολουθηθεί η παραπάνω πρόταση μας, η δε συνεδρίαση για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων να πραγματοποιηθεί αφού έχουν σχηματιστεί πλήρως τα τμήματα (Γενικής, Κατευθύνσεις, Ομάδες προσανατολισμού, Μαθήματα επιλογής, Τομείς και Ειδικότητες στα ΕΠΑΛ κλπ.) και αφού φανούν τα πραγματικά κενά ή πλεονάσματα, πράγμα που προϋποθέτει ότι η κατανομή ωρών στους οργανικά ανήκοντες συναδέλφους ανά σχολείο έχει γίνει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

       Στις 26 Αυγούστου ο νέος Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης εξέδωσε ανακοίνωση - πρόσκληση με την οποία καλούσε τους εκπαιδευτικούς όλων των κατηγοριών  να καταθέσουν ή να τροποποιήσουν την αίτηση τους για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά μέχρι και την Τετάρτη 2-9-2020.

       Την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου  2020, συνεδρίασαν οι σύλλογοι διδασκόντων και ακολούθησε την ίδια μέρα η ανακοίνωση των κενών και πλεονασμάτων ανά σχολείο από τη ΔΔΕ Λευκάδας, για να είναι ενήμεροι οι συνάδελφοι σε σχέση με τα κενά και να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους.

       Ακολούθησε  από το ΠΥΣΔΕ Λευκάδας η σύνταξη πινάκων με τα μόρια και τις προτιμήσεις των συναδέλφων, όπως τις υπέβαλαν στις αιτήσεις τους.

       Μετά την σύνταξη των πινάκων, το ΠΥΣΔΕ προχώρησε σε τοποθετήσεις- διαθέσεις και αποσπάσεις συναδέλφων σε σχολεία τηρώντας την σειρά τοποθετήσεων των διάφορων κατηγοριών συναδέλφων όπως προβλέπονται από τον νόμο και με βάση τα μόρια τους. Οι τοποθετήσεις και οι διαθέσεις των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου φαίνονται στις σχετικές ανακοινώσεις της Διεύθυνσης (ΔΔΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ  http://dide.lef.sch.gr).

       Για την δημιουργία κατά το δυνατόν περισσότερων θέσεων με λειτουργικά κενά, θεωρήθηκαν ως λειτουργικά κενά οι οχτώ ώρες (με μαθήματα Α΄ και Β΄ ανάθεσης)  (χρησιμοποιώντας το Άρθρο 5 του νόμου 3848/2010 για Πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών),  πράγμα που συμβάδιζε με την πρόταση μας (Ε3.  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 04 Σεπτεμβρίου 2019).

       Διευκρινίζουμε ότι οι ώρες που διατίθεντο οι συνάδελφοι ήταν σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν στα σχολεία μέχρι την συνεδρίαση.

       Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου είχαμε σταδιακή έγκριση λειτουργίας (μετά από σχετικά αιτήματα των σχολείων μας και τη θετική εισήγηση  του Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας) από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκ/σης,) πολλών νέων τμημάτων, που προέκυψαν από το σπάσιμο τμημάτων, πέραν τον αρχικών προβλέψεων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα (Φεβρουάριο και Ιούνιο). Το γεγονός αυτό μετέβαλλε τις ανάγκες των σχολείων, με αποτέλεσμα το ΠΥΣΔΕ να επικαιροποιεί τις διαθέσεις των συναδέλφων σύμφωνα με τις αιτήσεις και τα μόρια τους, πράγμα που εξασφάλιζε τα εργασιακά τους δικαιώματα.

        Με γνώμονα τη θέση του κλάδου για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ψηφίσαμε τη στελέχωση όλων των επιπλέον τμημάτων που δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο, πέραν των αρχικών προβλέψεων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα (Φεβρουάριο και Ιούνιο).

       Στα οργανικά ή λειτουργικά κενά που απέμειναν τηρήθηκε η κείμενη νομοθεσία και τοποθετήθηκαν από τον Δ/ντή Δ.Ε. οι συνάδελφοι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν.

       

 

              

Βλάχος Ηλίας του Σπυρίδωνα - 1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας, τηλ. 6936340340 (Τακτικό μέλος)

Παραστατίδης Παναγιώτης του Κων/νου - 1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας τηλ.6977455644

 (Αναπληρωματικό μέλος)

Εκπρόσωποι Αιρετοί της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λευκάδας

Blog:  akk-lefkadas.blogspot.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου