Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΣΤ4. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ_ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚ 2020_ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

ΣΤ.4  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (Οκτώβριος 2020)

 

        

           Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

           Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ο ρόλος των αιρετών στο υπηρεσιακό συμβούλιο είναι διακριτός δημιουργώντας προϋποθέσεις για διαφάνεια, νομιμότητα, ισονομία και αξιοκρατία στην εκπαίδευση.

          Οι αιρετοί υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων σύμφωνα με  τις αποφάσεις των Σωματείων του Κλάδου και τους ενημερώνουν. Δεν είναι δουλειά των αιρετών η υποκατάσταση της διοίκησης και η αντικατάστασή της στο διοικητικό κομμάτι ! Οι αιρετοί δεν συνδιοικούν!

            Απ΄  το πρώτο έτος της θητείας μας (2016) καθιερώσαμε, και είναι δέσμευση για μας, την ενημέρωση σας για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου. Για την επίτευξη του στόχου αυτού δημιουργήσαμε το blog: akk-lefkadas.blogspot.com μέσα από το οποίο σας ενημερώναμε σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τις προτάσεις των σχολείων (αριθμός τμημάτων, κατευθύνσεις, μαθήματα επιλογής κλπ), με τις οποίες γίνεται ο υπολογισμός κενών- πλεονασμάτων, τοποθετήσεις, διαθέσεις, υπεραριθμίες, αναθέσεις μαθημάτων κλπ, όχι απλά παραθέτοντας τη νομοθεσία, αλλά και τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας στηριγμένες στις αποφάσεις του κλάδου. Οι αναρτήσεις των αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ και η δημοσιοποίησή  τους είναι υποχρέωση της διοίκησης.

            Για την κατοχύρωση της διαφάνειας, εκδίδουμε και αποστέλλουμε ενημερωτικά δελτία σε όλα τα σχολεία του νομού, καθώς και σε όσους συναδέλφους μάς έχουν κοινοποιήσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Παράλληλα τα δελτία αυτά τα αναρτούμε και στο blog: akk-lefkadas.blogspot.com.

            Αντιταχθήκαμε σε κάθε αντιεκπαιδευτική πολιτική (π.χ. λειτουργία πολυπληθών τμημάτων  κλπ) μαζί με το σύνολο του κλάδου, στο πλευρό του ΔΣ της ΕΛΜΕ, συμμετέχοντας και προ-ωθώντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων. Θεωρούμε ότι μόνο η στενή συνεργασία των ΕΛΜΕ με τους αιρετούς και η συνεχής τους κινητοποίηση μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων μπορεί να αναχαιτίσει και να ανατρέψει αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις.

            Αγωνιστήκαμε όλο αυτό το διάστημα για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων με κάθε τρόπο.

            Καταψηφίσαμε όλες τις προτάσεις που συγκρούονταν με τις προτάσεις του Σωματείου και με τις θέσεις μας (π.χ. καθορισμός οργανικών κενών και πλεονασμάτων).  

            Η στάση μας τη διετία που πέρασε και μας εμπιστευτήκατε τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Λευκάδας ήταν πλήρως εναρμονισμένη με τη διακήρυξη που καταθέσαμε στις εκλογές αιρετών το 2016 (την παραθέτουμε ολόκληρη στη 2η σελίδα).

           Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά για την εμπιστοσύνη που δείξατε αυτά τα χρόνια στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και στα πρόσωπά μας, καθώς και στις εκπαιδευτικές - συνδικαλιστικές μας πρωτοβουλίες

Οι αιρετοί της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ στο ΠΥΣΔΕ Λευκάδας 2018-2020

 

Βλάχος Ηλίας του Σπυρίδωνα

      Παραστατίδης Παναγιώτης του Κων/νου

         Με τις παραπάνω αρχές και θέσεις που στηρίξατε έμπρακτα, όλο το προ-ηγούμενο διάστημα, σας ζητάμε να ανανεώσετε στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ τη θέση του αιρετού στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε  Λευκάδας και να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο μας.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Υποψήφιοι αιρετοί για το ΠΥΣΔΕ Λευκάδας

 

1.    Βλάχος Ηλίας του Σπυρίδωνα - 1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας

 2.  Χόρτης Σωτήριος του  Βασιλείου- 2ο Λύκειο Λευκάδας

Blog:  akk-lefkadas.blogspot.com

       

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ στην αρχή της θητείας μας, κατέθεσε γραπτώς τις παρακάτω προτάσεις, στοχεύοντας στον σαφή προσδιορισμό του πλαισίου λειτουργίας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., στη θέσπιση και δημοσιοποίηση ξεκάθαρων κανόνων σε κάθε διαδικασία, χωρίς αυτό εκ των προτέρων να σηματοδοτεί ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ για την λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε.. Πολλές από τις παρακάτω προτάσεις αποτελούν αιτήματα του κλάδου και ακούγονται στα σχολεία και στις Γενικές Συνελεύσεις.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ  Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

1. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε. Λευκάδας τα θέματα των συνεδριάσεων του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. δύο ημέρες πριν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης.

2. Να υπάρχει φάκελος με τις εισηγήσεις των θεμάτων, την αντίστοιχη νομοθεσία και να είναι προσβάσιμος από τα μέλη του συμβουλίου.

3. Άμεση ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε. Λευκάδας το σύνολο των αποφάσεων των συνεδριάσεων του Π.Υ.Σ.Δ.Ε.. Επίσης να ανακοινώνονται στις ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, όλες οι διαθέσεις και οι τροποποιήσεις των διαθέσεων για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ανά σχολείο και εκπαιδευτικό.

4. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε. Λευκάδας όλων των κενών (οργανικών και λειτουργικών) αναλυτικά σε ώρες ανά ειδικότητες και σχολεία κάθε φορά που προκύπτουν, καθώς και τα κενά περιορισμένου χρόνου που τυχόν προκύπτουν στη διάρκεια του σχολικού έτους, με παράλληλο κάλεσμα των εκπαιδευτικών που δεν έχουν συμπληρωμένο το υποχρεωτικό τους ωράριο να υποβάλουν αίτηση προς το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. (έντυπα ή ηλεκτρονικά) για την κάλυψη των κενών αυτών.

5. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε. Λευκάδας πίνακα με τα μόρια των εκπαιδευτικών (μόνιμων, αναπληρωτών και αποσπασμένων).

6. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Ε. Λευκάδας των διοικητικών θέσεων καθώς και των λοιπών αναγκών σε προσωπικό και εν συνεχεία πρόσκληση για την κάλυψη των αναγκών αυτών. Μαζί με την πρόσκληση να αναφέρονται τα αντίστοιχα προσόντα που απαιτούνται και να υπάρχει συγκεκριμένη μοριοδότηση με την οποία θα γίνεται η επιλογή.

7. Να διευκρινιστεί επακριβώς, εκ των προτέρων, και για κάθε περίπτωση που προκύπτει, ο τρόπος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών διότι μέσα στην υπάρχουσα πολυνομία και των κυκεώνα των εγκυκλίων, διατάξεων κλπ, (και που    ΕΠΕΙΓΟΥΝ να διευκρινιστούν από τη μεριά του Υπουργείου), είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν δυσλειτουργίες και αντιφάσεις.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ συνεχίζει την πορεία της για την υπεράσπιση του Δωρεάν Δημόσιου Σχολείου, και των ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των συναδέλφων όπως έπραττε όλα αυτά τα χρόνια με τους εκπροσώπους της στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λευκάδας και στους εκπαιδευτικούς αγώνες, με ανιδιοτέλεια διατηρώντας την αγωνιστική διάθεση της και χωρίς να εξυπηρετεί κομματικά ή άλλα συμφέροντα, χωρίς πρόσκαιρους πολιτικούς καιροσκοπισμούς, χωρίς επιστροφή στο παρελθόν, αλλά κοιτώντας μόνο στο μέλλον.

Συνεχίζουμε, και σου ζητούμε να μας εμπιστευτείς και για την θέση του αιρετού στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε  Λευκάδας και να στηρίξεις το ψηφοδέλτιο μας στις προσεχείς εκλογές.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ δεν αποτελείται από  επαγγελματίες συνδικαλιστές-πολιτικούς και πάντα ήταν και είναι μέσα στο σχολείο, μέσα στην τάξη. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της, δεν μίλησαν με «ξύλινα ή ωραία λόγια» για να κερδίσουν εντυπώσεις, και υπήρχε συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων, και μερικές φορές ήρθαν σε αντίθεση, και δυσαρέστησαν ορισμένους συναδέλφους επειδή λέγανε αυτά που πιστεύανε ευθέως και έντονα, γιατί δεν τους βλέπανε ως «μελλοντικούς ψηφοφόρους». 

Σε καμία περίπτωση Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ δεν ισχυρίζεται ότι δεν έκανε λάθη, ή ότι έκανε τα μέγιστα που θα μπορούσαν να γίνουν.  Άκουσε όμως όλες τις παρατηρήσεις των συναδέλφων που σκοπό είχαν την βελτίωση της, και οδηγήθηκε  από αυτές.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλη μια από τις δεκάδες προκηρύξεις και κείμενα που έχεις διαβάσει τα τελευταία χρόνια.

Ελπίδα, αγώνας, προοπτική, νίκη…λόγια  μεγάλα και λέξεις, που έχουν τόσο φθαρεί / φορεθεί στα μπαλκόνια, που έχουν χάσει σχεδόν το αρχικό τους νόημα.

Ξέρουμε καλά πόσο μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης υπάρχει σε οτιδήποτε θυμίζει συνδικαλισμό. Εμείς  δεν έχουμε ούτε μαγικές λέξεις ούτε συνταγές, για να το ανατρέψουμε, όμως αγωνιζόμαστε, και με την στήριξη σου δεσμεύουμε τον αιρετό: 

            Να μεταφέρει-υλοποιεί αποφάσεις των συλλόγων και των γενικών συνελεύσεών τους και να αγωνίζεται μαζί τους καλώντας τους σε μαζικές παρεμβάσεις που θα αμφισβητούν στην πράξη τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.

            Να αναδεικνύει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής αντιπαλεύοντας την «εύρυθμη λειτουργία» που περνάει πάνω από την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

            Να αγωνίζεται για ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας  αυθαιρεσίες, ρουσφέτια, αδιαφανείς διαδικασίες. Να στηρίζει κάθε αδικηθέντα συνάδελφο.

            Να υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

            Να ενημερώνει δημόσια τους συναδέλφους για κάθε ενέργεια ή θέση του και τις συνεδριάσεις του Π.Υ.Σ.Δ.Ε , σπάζοντας ακόμη και το απόρρητο αν χρειαστεί.

(Εκλογική διακήρυξη της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ το 2016)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου